Duitse artillerie ingezet in Oekraïne

Duitse PzH 2000 zelfrijdende houwitsers – een van de krachtigste artilleriewapens in het arsenaal van de Bundeswehr – zijn in Oekraïne aangekomen met de eerste levering van zware wapens uit Berlijn.

PzH 2000 zelfrijdende houwitsers – een van de krachtigste artilleriewapens in het arsenaal van de Bundeswehr – zijn in Oekraïne aangekomen met de eerste levering van zware wapens uit Berlijn.

De Verenigde Staten, Frankrijk en andere Oekraïense bondgenoten hebben beloofd dat Kiev nog meer zware wapens zal leveren, en deze maand zullen ook leveringen vanuit Washington in Oekraïne plaatsvinden.

Het Westen heeft wapens naar Oekraïne gestuurd om het te helpen de strijdkrachten van het Kremlin te bestrijden, maar Kiev klaagt dat het slechts een fractie heeft gekregen van wat het nodig heeft. Kiev heeft opgeroepen tot 1.000 houwitsers, 500 tanks en 1.000 drones, naast andere zware wapens, om de Russische troepen, die het land op 24 februari binnenvielen, af te weren.

error: Kopiëren mag niet!