Automonteur ontvangt geld voor reparatie auto’s, maar repareert auto’s niet

Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) hebben vrijdag 17 juni de 51-jarige automonteur U.G. in de Marakastraat te Hanna’s Lust opgespoord en aangehouden.

De man had in  maart van twee klanten twee auto’s voor reparatie ontvangen. Hij heeft van beide klanten geld ontvangen, doch nooit de reparatiewerkzaamheden verricht. Aangezien de twee benadeelden de monteur hierna niet konden bereiken, besloten zij aangifte te doen op het politiebureau De Nieuwe Grond.

Na verkregen informatie te hebben uitgewerkt, lukte het leden van het RBTM de monteur op te sporen en aan te houden. Beide voertuigen zijn door de politie achterhaald, maar verkeren niet in de staat waarin zij ter reparatie waren afgestaan. 

Van één van de auto’s ontbreekt de accu en de wagen heeft schade opgelopen. Het andere voertuig heeft de monteur zonder motor en gearbox als sloop verkocht aan de heler C.R. (43) voor een groot geldbedrag in Surinaamse dollar.

U.G. is in het belang van het strafrechtelijk onderzoek door de politie in verzekering gesteld, terwijl de heler na te zijn voorgeleid en verhoord, werd heengezonden.

error: Kopiëren mag niet!