Militair en kompaan aangehouden voor twee diefstallen uit overheidskantoor

De militair R.A. en zijn kompaan D.M. zijn respectievelijk door de Recherche van de Militaire Politie en leden van de Recherche van Paramaribo aangehouden. De twee worden verdacht van een tweetal diefstallen uit een overheidskantoor, zo bericht het Korps Politie Suriname dinsdag 21 juni.

Twee medewerkers werkzaam bij dit overheidskantoor – de politie vermeldt niet om welk kantoor het gaat – hadden op maandag 6 en vrijdag 10 juni aangifte gedaan van diefstal middels braak, waarbij twee kantoorruimten overhoop waren gehaald. In de periode van vrijdag 3 tot maandag 6 juni zijn uit een eerste kantoorruimte een kamer ijskast en een printer gestolen.

Uit de tweede kantoorruimte werden in de periode in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 juni, vijf computers met monitoren, een defecte computerkast, kantoorbenodigdheden en een dispenser buitgemaakt.  

Militair hield beide dagen wacht bij overheidskantoor…

Bij een ingesteld onderzoek door rechercheurs van regio Paramaribo, werd een militair die de wacht hield op beide dagen, van de diefstal middels braak in beeld gebracht. Dit deel van het onderzoek werd direct overgedragen aan de Militaire Politie. Na de aanhouding van de militair op donderdag 16 juni, kwam de verdachte D.M. in beeld. Hij werd maandag 20 juni opgespoord en aangehouden. D.M. heeft bekend samen met de militair de diefstallen te hebben gepleegd.

Op het woonadres van M. werden enkele van de buitgemaakte goederen aangetroffen en in beslag genomen. Op zijn aanwijzing werd de rest van de goederen, die reeds verkocht was aan twee helers, ook achterhaald.

D.M. en de militair R.A. zijn hangende het strafrechtelijk onderzoek in verzekering gesteld, terwijl de twee helers na verhoor zijn heengezonden.De Recherche van Paramaribo zet het onderzoek in deze zaak voort met de Recherche van de Militaire Politie.

error: Kopiëren mag niet!