JK-Jerry Khayyam vertelt over zijn muziekcarrière

De veelzijdige artiest JK-Jerry Khayyam geniet van zijn bekendheid in de muziekwereld. Het is opvallend voor de entertainment redactie, dat hij niet alleen solo actief is, maar ook samenwerkingen is aangegaan. Vermeldenswaard zijn de bekende muziekprojecten met zijn muziek broeder Rekesh Dukaloo.

In gesprek met Dagblad Suriname vertelt JK-Jerry Khayyam het volgende over zijn carrière. Hij is sinds 1993 actief en ben begon als drummer bij eigen opgezette bandjes. In 1995 begon hij als zanger en bandleider van de muziekformatie “Demolition”.

“Vanaf 1996 hebben diverse familieleden mij en andere bandleden geholpen om onze band van de grond te krijgen. Een oudere neef, wijlen Charma Baboeram,  besloot toen de taken van bandleider op zich te nemen zodat ik mij meer kon focussen op mijn zang. Wij hebben met z’n allen heel veel leuke, gezellige en zeker leervolle optredens mogen doen (van 1995 tot en met 1999). In 1999 werden ik en de toetsenist van de muziekformatie Demoltion (Hansraj Jaipal) benaderd door Oemar Wagid Hosain om mee te gaan naar de muziekformatie 2Nasty. Samen met Oemar en Rescue 911 vormden wij het front van deze band. Na vele optredens in binnen en buitenland heb ik in 2002 weer mijn eigen muziekformatie opgestart, 2Crazy. Samen met wijlen Conchita Berggraaf en Rescue 911 vormden wij het front. Met deze band hebben wij ook vele optredens mogen verzorgen in binnen en buitenland.”

“Uiteindelijk in 2005 definitief gestopt met muziek. Vanaf 2020 weer actief bezig met muziek, voornamelijk via social media en tegelijkertijd op de achtergrond bezig te bouwen aan een begeleidingsband met Rekesh Dukaloo, zodat het publiek ons (JK & RD) in de toekomst kan boeken voor evenementen. Als boodschap aan alles fans: “Thanks for all your support so far, keep on supporting.”

90’s desi mashup deel1 en deel 2  zijn onder andere populaire muziekprojecten van de artiesten Rekesh Dukaloo en JK-Jerry Khayyam.

( Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!