APA’s exploratiebron Krabdagu goed voor zeker 180 miljoen vaten olie

APA Corporation (voorheen Apache) heeft dinsdag bekendgemaakt, dat zij in haar Krabdagu-exploratiebron (KBD-1) in Blok 58 voor de kust van Suriname olie heeft ontdekt, goed voor zeker 180 miljoen vaten olie. 

APA Suriname heeft een werkbelang van 50% in het blok, terwijl TotalEnergies (TTE), de exploitant, ook een werkbelang van 50% heeft.

In een uitgebracht persbericht schrijft het bedrijf onder andere, dat zogenoemde stroomtestgegevens (‘flow test data’) verzameld “in de twee onderste intervallen, de Boven-Campanien en de Beneden-Campanien, duiden op een olie-in-place bron van respectievelijk ongeveer 100 en 80 miljoen vaten (MMbbls) die zijn aangesloten op de KBD-1-put”.

De tests zijn uitgevoerd in de exploratieput, en taxatieboringen zullen nodig zijn om aanvullende bronnen en optimale locaties van ontwikkelingsputten te bevestigen, aldus APA Corporation. 

De exploratieput stuitte op een ander lager GOR-interval van hoge kwaliteit in het Boven-Campanien dat zich niet op een locatie bevond die geschikt was voor zogenoemde stromingstests. Deze ondiepere Campanische zone zal in de beoordelingsfase vanaf een meer optimale locatie moeten worden getest op stroming.

“De resultaten van de Krabdagu-flowtest in de twee onderste intervallen zijn in lijn met onze verwachtingen en leveren gegevens op die ons begrip van het veld versnellen en toekomstige activiteiten vormgeven. Dit omvat het identificeren van de optimale bronlocaties die een beoordeling van het opwaartse resource potentieel voor elk doelwit mogelijk maken”, aldus John J. Christmann IV, CEO en president van APA. “De aangesloten middelen die zijn aangetoond tijdens de stroomtests in Krabdagu, gecombineerd met de resultaten van Sapakara Zuid, zijn een belangrijke stap voorwaarts in het bevorderen van een project in dit gebied van Blok 58.”

De joint venture APA-TTE boort momenteel met de Maersk Valiant de exploratieput Dikkop in het centrale deel van Blok 58. Na voltooiing van de operaties in Dikkop, zal de Valiant naar verwachting de exploratie- en taxatieactiviteiten voortzetten in het centrale deel van Blok 58.

PK

error: Kopiëren mag niet!