Vaderdag in goede sfeer gevierd

Vaderdag vieren hebben velen op hun manier gedaan. Enkelen werkend, met ontspanning, spanning en veel liefde en aandacht. German zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat hij buiten de stad is geweest met zijn gezin. “Vrijdag stonden wij op vertrek en op Vaderdag zijn wij teruggekeerd. In de stad heb je niet veel te doen en als gezin kan je alleen uit eten gaan, dat een beetje eentonig is, dus wij zijn maar buiten de stad geweest. Daar heb je altijd een andere sfeer. Mijn kinderen hebben met behulp van mijn vrouw lekker gekookt en mij verwend. Dat wordt ook wel dagelijks gedaan, maar die extra ontspanning hadden wij allemaal nodig.”

Een andere vader zegt, dat hij op Vaderdag en de dag daarvoor naar zijn drie kinderen moest uitrijden.  “Ik heb vier kinderen, maar niet met mijn vrouw. De eerste is al volwassen, dus die kwam op Vaderdag naar mij toe, maar naar de twee anderen moest ik wel rijden. De vraag is altijd, waar ik als eerste ga. Middels een telefoontje regel ik wel alles, maar mijn kinderen zie ik zeker wel. Op Vaderdag was ik met mijn vrouw en mijn vierde kind, maar als vader probeer ik wel voor allemaal daar te zijn. Je hebt vaders die kinderen hier en daar hebben, maar geen gevoel van vader zijn geven of tonen. Ik heb het geprobeerd, maar is mij drie keren niet gelukt, vandaar drie kinderen buiten. Maar, bij mijn vierde probeer ik mijn uiterste best. Als man heb ik veel fouten begaan. Het heeft tijd genomen om het te beseffen, maar de tijd terugkeren kan ik niet. Nu probeer ik het beste te zijn en mijn kinderen er op te wijzen dat zij het beste van hun leven moeten maken en het niet als een spelletje nemen. Wanneer je vaak met mensen hun gevoelens speelt, vind  je het als man zelf goed, maar zodra het omgekeerde gebeurt dan weten wij hoe het aanvoelt. Laat het niet zo ver komen”, adviseert de vader.

Jack moest op Vaderdag werken, maar is na het werk wel verwend geworden door zijn vrouw. “Ik zeg dat ik door mijn vrouw ben verwend, omdat mijn kinderen nog niet werken en nog jong zijn.

De vrouwen kopen een geschenk en geven het aan de kinderen om de vaders blij te maken. Als vader voel ik mij heel trots dat mijn kinderen mij wat geven, maar ben ook dankbaar dat mijn vrouw er is. Het gebeurt ook op Moederdag, dus samen zijn wij er voor elkaar. Dat ik moest werken op Vaderdag maakt niet veel uit zolang ik kan werken doe ik het. Die centjes hebben wij allemaal nodig om te overleven en om te genieten.”

Robert heeft zijn Vaderdag anders moeten vieren. Hij ligt al twee dagen in het ziekenhuis. “Telefonisch ben ik wel degelijk in contact met mijn vrouw en kinderen, dus ik voel mij niet alleen. Het belangrijkste is dat ik gezond thuis kom. Vaderdag is dagelijks voor mij, niet op een specifieke dag in het jaar. Ik probeer het altijd anders te doen.”

Weer een andere man heeft zijn Vaderdag alleen moeten doorbrengen. “Mijn kinderen zijn volwassen en kijken niet naar mij om, dus op Vaderdag ben ik vaak alleen. Doordat ik heel vrij en onverantwoordelijk heb geleefd in het verleden en mijn vrouw en de kinderen vaak pijn heb gedaan, ben ik vandaag alleen. Als man voelde ik dat niet, maar als vader nu wel. Ik ben alleen en probeer dagelijks te overleven. De situatie maakt het ook stressend, maar ik probeer mijn best te doen. Wij weten niet hoe morgen eruit ziet, maar kunnen wel bepalen hoe het kan zijn. Weet wat je doet en denk goed na. Op je oude dag alleen zijn is geen goed gevoel.”

TM

error: Kopiëren mag niet!