SAO-cursisten Lichte Constructie Lassen vinden werk direct na afronding training

Zes jongeren van de vaktraining Lichte Constructie Lassen hebben het vak met succes afgerond bij de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO). De afsluiting van de training was vrijdag 17 juni, waarbij de cursisten hun certificaat in ontvangst hebben genomen. Dit certificaat is het bewijs dat de zes beschikken over het Assistentenniveau oftewel Niveau-1, zo meldt het ministerie van Werkgelegenheid, Arbeid en Jeugdzaken maandag 20 juni.

Een bijzonderheid is dat de cursisten, ondanks de gevolgen van de Covid-19 pandemie, zich bleven inzetten. Door de pandemie waren onderbrekingen in het trainingstraject niet altijd te voorkomen. Het gevolg was dat de zes jongeren ongeveer 2 jaar over de deze training hebben gedaan. Hun stage is ook goed bevonden door de verschillende bedrijfsleiders van de bedrijven waar ze het geleerde in praktijk mochten brengen. 

Vermeldenswaard is ook, dat deze gekwalificeerde krachten direct na afronding van het vak als werknemer aan de slag mogen gaan bij Nort Metal Working (Leonsberg), Suriname Sports Extreme Overhall (Kwarasan, Serie C), Maro General Service (Tennisbalstraat 6) en Global (Manjadam, Domburg). Een van deze krachten, is afgezien van het feit dat hij een vaste baan heeft mogen bemachtigen, ook gestart als kleine zelfstandige met een onderneming. Deze onderneming richt zich op het lassen van bromfietspijpen middels autogeen lassen en op het maken van speciale bumpers voor DMX pick-ups.

Met het vormen en klaarstomen van deze zes jonge arbeidskrachten heeft de SAO weer eens personen afgeleverd aan bedrijven die behoefte hebben aan krachten met de juiste vaardigheden en competenties die direct aansluiten op de beroepspraktijk. Bij deze gelegenheid bedankte de directrice van de SAO, Joyce Lapar, de bedrijven voor hun bereidwilligheid en ondersteuning, alsook de bijdrage aan het trainen en vormen van de deze jongeren. De succesvolle trainees zijn Ismael Doekhi, Raymond Nawawi, Gluiver Ganga, Serjay Herman, Marilio Vijgeboom en Arsenio Sastrodihardjo.

error: Kopiëren mag niet!