Vaderdag-boodschap Defensie:

‘Sterk leiderschap en standvastigheid van vaders nodig om crises te boven te komen’

In het licht van Vaderdag dat vandaag, zondag 19 juni, wordt gevierd, wensen de waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger, luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen, en zijn gezin aan alle vaders verbonden aan de defensieorganisatie en aan alle vaders in Suriname en waar ook ter wereld een prettige Vaderdag toe. 

Op deze bijzondere dag is het goed om even stil te staan bij de rol van de vader in het leven. Waar de moeder de drijvende kracht van het gezin is, is de vader daar om samen met haar sturing te geven aan het gezinsleven om in het bijzonder het welzijn van het gezin te garanderen. Daarnaast is hij er niet alleen om fysiek de bescherming te geven, maar ook om er mede voor te zorgen dat de normen en waarden hoog in het vaandel worden gehouden. Immers een gezonde en gebalanceerde opvoeding brengt rechtvaardige kinderen en dus goede burgers voort voor onze samenleving. 

Echter, deze ideale omstandigheid zoals bovenbeschreven is nu niet zo gemakkelijk te bereiken, vooral vanwege de economische crises waar Suriname nu mee worstelt, waar veel gezinnen heel moeilijk de eindjes aan elkaar kunnen knopen; waar alles om ons heen met de dag duurder wordt, maar ook vanwege globalisatie en sterke invloeden van sociale media waar normen en waarden steeds aan het vervagen zijn. Er is veel in de wereld waar wij niet altijd invloed op kunnen hebben. 

Waar wij wel invloed op kunnen hebben, is ons gezin, en dit te midden van alle crises. Dit vereist sterk leiderschap en standvastigheid van vooral de vader. Het militair beroep leert ons dat opgeven geen optie is en dat sterk leiderschap nodig is om minder goede tijden te boven te komen. Er is trouwens geen andere keus, het gezin moeten we behoeden van alle gevaren, zowel fysiek als mentaal. Vaders, daar gaan wij voor!

Bijzonder trots mogen we zijn op de vaders die momenteel gedetacheerd zijn of de dienst verrichten in de kazernes of in het buitenland vertoeven voor dienst. U heeft een dubbele verantwoordelijkheid, u bent de veiligheid van onze samenleving aan het garanderen en u blijft (mede-) sturing geven aan het gezin. 

Wij hopen dat u goed wordt verwend door uw partner en kind(eren), immers u moet opladen en herladen om het zware werk voort te zetten, u verdient het. Nogmaals een prettige Vaderdag toegewenst! 

error: Kopiëren mag niet!