“Ik heb laarzen bij de poort staan voor mijn klanten”

“Als klein ondernemer wil je geen klanten kwijt en je deuren ook niet gesloten hebben, dus ga je met een alternatief moeten komen om je centjes te verdienen”, zegt Marvuse. Hij heeft net als enkele andere ondernemers problemen als gevolg van wateroverlast en achterstallig onderhoud.

Marvuse zegt tegen Dagblad Suriname, dat zijn zaak onder water stond. Voor zijn gebouw loopt een kreek die niet optimaal schoongemaakt wordt, dus ondervond hij wel veel last daarvan. “Het water kwam nooit tot in mijn zaak. Dit heb ik voor het eerst meegemaakt”, aldus Marvuse.

De klein ondernemer is kapper en verkoopt ook kleding in zijn zaak. “Je hebt klanten die elders zijn gegaan en anderen die toch bij me zijn gekomen. Momenteel zit mijn zaak nog met een beetje water en modder, maar ik probeer te werken en te verdienen. Doordat het water uit de kreek komt, ruikt het rauw. Dit komt ook door het afval dat door enkele buren in de kreek wordt gedumpt. Om mijn zaak iets aangenamer te maken, heb ik gezorgd voor een lekkere geur. Dat de klanten toch door het water kunnen en ook niet uitglijden, heb ik voor laarzen gezorgd. Zodra een klant mijn zaak binnen wil, dan mag die klant gebruik maken van een paar laarzen voor de poort. Het lijkt geforceerd, maar ik kan mijn deuren niet sluiten. Ik heb rekeningen te betalen en dit is mijn enige manier om te verdienen.”

Een klein onderneemster stelt, aan dat zij haar salon- en nagelstudio heeft moeten sluiten voor grote schoonmaakbeurt. “Ik heb heel veel schade geleden. Mijn bankstel en vloermat zijn nat geworden en enkele apparaten werken niet meer. Het water stond heel hoog in mijn salon. Ik heb andere afspraken moeten maken met mijn klanten, maar afzeggen kan ik niet. Ik heb ook mensen in dienst die ik moet betalen, dus ik moet geld zien te maken. Mijn klanten kon ik niet bij mij ontvangen, dus besloot ik maar naar hun te gaan zonder benzinekosten in rekening te brengen.”

“Ik moet aan het eind mijn klanten tegemoet komen. Mijn salon is wel gesloten voor een grote schoonmaakbeurt, maar mijn klanten help ik nog. Om dat te doen ga ik ook veel meer moeten neertellen, maar als je wil dat je business moet draaien, ga je offers moeten opbrengen. Een ieder is er nog verbaasd over van hoe alles zo snel onder water is geraakt. Ja, het heeft veel en hard geregend, maar wij hebben nog nooit problemen gekregen met wateroverlast of dat het water mijn salon binnendrong. Ik hoop dat zaken anders aangepakt kunnen worden en dat er zo snel mogelijk een onderzoek gedaan wordt. Tijdens Covid-19 heb ik al genoeg schade geleden en nu krijg ik nog extra schade op mijn bord.”

TM

error: Kopiëren mag niet!