Burgers zien graag dat de weg naar West-Suriname geasfalteerd wordt

De districtscommissaris van Para, Marlene Joden, zegt in een reactie tegenover Dagblad Suriname, dat de wegstrekking Zanderij richting West-Suriname aangepakt zal worden door ondernemers. Zij laat weten, dat er een structurele oplossing komt. Joden legt uit dat de ondernemers momenteel in groepen zijn verdeeld.

Wanneer een groep van de ondernemers besluit te werken in die omgeving, dan moeten zij zich na afloop weer bundelen om de weg rijdbaar te maken voor de bewoners in dat gebied.

Eerder afgelopen week maakte het Commissariaat van Para bekend, dat eerder genoemde wegstrekking tot nader order gesloten zal zijn voor vrachtverkeer boven de 4-ton. 

Dit probleem blijft echter serieuze aandacht vragen, zeker omdat dit een jaarlijks terugkerend probleem is. Vooral in de regenperiode raakt de weg heel erg verslechterd. Dit brengt allerlei gevolgen met zich mee. De bewoners raken geïsoleerd. Kinderen en leerkrachten kunnen de school moeilijk of helemaal niet bereiken. Ook kunnen ondernemers Paramaribo niet bereiken om hun producten aan de man te brengen. De weg is steeds weer aangepakt door ondernemers in dat gebied, maar raakt ieder keer toch weer in deplorabele staat.

Burgers zien graag dat er een duurzame oplossing komt voor dit probleem. Zij zien het liefst dat de weg volledig geasfalteerd wordt. Of het in de planning van de regering ligt om de weg te asfalteren, is nog niet bekend. 

SK

error: Kopiëren mag niet!