Standhoudster: “Ik ga geen competitie houden met het weer”

Enkele klein ondernemers geven tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat zij een andere plek moeten zoeken waar zij kunnen verkopen. Door het weer en wateroverlast kunnen enkelen niet meer op hun standplaats verkopen. Jill, die verkoopt langs de straat, geeft aan dat haar vaste standplaats vol water en modder zit. 

“Ik heb voorheen ook enkeld plekken moeten wisselen voor ik deze had gevonden en nu moet ik weer op zoek gaan naar een ander. Het gaat niet zo gemakkelijk als eerder. Nu stoppen agenten en stellen zoveel vragen. Niemand kan zien dat een ander vooruit gaat of iets probeert te doen in het leven. Het allerbelangrijkste is, dat ik nu een andere plek moet zoeken om mee te doen met de verkoop”, zegt Jill.

“De hossel ging al niet als hoe ik het had verwacht en of zoals enkele jaren terug, maar nu gaat het nog veel moeilijker. Ik heb twee kinderen te verzorgen, vaste lasten te betalen en andere zaken moeten ook nog voldaan worden, dus stoppen met de verkoop kan ik niet. Door weer, wind, donder en regen ga ik m’n geld blijven zoeken.”

Een andere klein ondernemeemster die ook meedoet met de verkoop langs de straat, geeft aan dat zij haar standplaats blijft behouden. “Ik verkoop voor iemands deur en ik mag zo lang ik wil hier mee doen met de verkoop. Het enige waaraan ik nog moet werken is mijn tent. Als de verkoop niet gaat, dan heb ik geen ander alternatief, maar het gaat zijn gangetje hier.”

Magda, die tassen, kleding, schoenen, wasmiddelen en sieraden verkoopt langs de straat, zegt dat zij haar stand opruimt als het hard begint te regenen. “Het water zit op mijn tent en door de druk zakt mijn tent in elkaar. Ik heb zoveel geprobeerd, maar tot zo ver kan ik geen andere oplossing vinden. Een andere tent kopen kan ik nu ook niet. Ik blijf meedoen met de verkoop zolang ik kan, maar ik ga geen competitie houden met het weer.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!