President en OW-minister bezoeken onder water gelopen burgers in Paramaribo-Noord

President Chandrikapersad Santokhi, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost en functionarissen van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing, NCCR, hebben zich gistermiddag georiënteerd in ondergelopen straten van Paramaribo-Noord.

Het staatshoofd, die in laarzen door onder water gelopen gebieden liep, kreeg ook kritische burgers tegen zich. Hij benadrukte de rol van klimaatverandering en de dreiging die de lage kust van het land vormt.

Ook minister Nurmohamed kreeg van een kritische burger flink te horen. Een hoogzwangere vrouw uitte felle kritiek op een gedane uitspraak van de bewindsman in een TV-programma. Daar had de minister aangegeven, dat het volk volgens hem moet voelen wat de consequenties zijn van verkeerde besluiten. De hoogzwangere vrouw stelde diep geraakt en aangedaan te zijn door die uitspraak van de minister.

President Santokhi nam het op voor de minister en stelde dat niet hij verantwoordelijk is voor de wateroverlast. Hij benadrukte de rol van klimaatverandering en de dreiging die de lage kust van ons land vormt.

President Santokhi drong aan op eenheid en samenwerking en liet zich door de OW-minister informeren over oplossingsmodellen.

De delegatie deed onder andere de Verlengde Keizerstraat, delen van de Kristalstraat, de Kleinestraat en Verlengde Jacques Gompertstraat aan.

error: Kopiëren mag niet!