André Kamperveen Stadion tijdelijke oplossing voor dak- en thuislozen

Het André Kamperveen Stadion zal vanaf 24 juni gelden als tijdelijke opvang van dak- en thuislozen. Districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost Ricardo Bhola had hierover donderdagmorgen een onderhoud met de stakeholders. Hij benadrukt, dat het ‘AK-stadion’ zal fungeren als een tijdelijke locatie. Over zes maanden zal de situatie opnieuw worden bekeken. 

Aanleiding voor deze maatregel zijn de ongewenste zaken in de binnenstad van Paramaribo. De goedbedoelde hulp aan dak- en thuislozen heeft echter een keerzijde, onder andere afval dat rondslingert en hoge concentraties van personen in bepaalde delen van de stad. Het stadion kan een aantal van deze zaken reguleren door de overzichtelijkheid. 

Districtscommissaris Bhola noemt de fases waaruit dit nieuwe traject bestaat. Zo zal er sprake zijn van de aanmeldingsfase en de registratie van personen die onderdeel uitmaken van de doelgroep. De laatste fase is het traject van resocialisatie. Want, zo stelt Bhola, uiteindelijk is het de bedoeling dat de mensen weer terug kunnen keren in de maatschappij als volwaardige burgers.

RB

error: Kopiëren mag niet!