Minister Ramdin veegt kritiek over buitenlandse posten van tafel

Bewindsman stelt dat al 35 miljoen binnengebracht is tegen 7,5 miljoen kosten per jaar

Er is al 35 miljoen Amerikaanse dollar aan internationale samenwerking binnengebracht. Het gaat om fondsen, hulp en financiële steun in verschillende vormen van onder andere Nederland, China, India en Brazilië, die zijn binnengebracht in ruim twee jaren door het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en internationale Samenwerking waar minister Albert Ramdin leiding aangeeft. Dat stelde de bewindsman woensdag voor de reguliere Raad van Ministers vergadering.

Hij veegde daarbij kritiek van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) van de tafel. 

De VES is van mening, dat Suriname te veel buitenlandse posten heeft die het land te veel kosten om die draaiende te houden. Volgens Ramdin zijn de kosten 7,5 miljoen dollar per jaar.

“De VES is deskundig op het gebied van economische zaken, maar niet op het gebied van diplomatieke betrekkingen”, zei de minister. Suriname heeft vanaf het aantreden van deze regering ongeveer USD 35 miljoen binnengehaald van bevriende naties aan donaties en goederen. “Dit geld is meer dan wat Suriname uitgeeft. Hoe ontwikkel je een land als je geïsoleerd bent”, vroeg de minister zich af.

‘Men moet dingen niet gaan verzinnen. We hebben geen behoefte aan stemmingmakerij”, aldus de bewindsman.

error: Kopiëren mag niet!