Memre Boekoe Kazerne ook onder water

Ook de Memre Boekoe kazerne van het Nationaal Leger aan de Gemenelandsweg in Paramaribo is getroffen door wateroverlast. Op beelden is te zien dat grote delen van de kazerne onder water liggen. De regenval houdt voorlopig nog aan. Het is onduidelijk hoe de problematiek aangepakt zal worden.

De Memre Boekoe-kazerne is een van de oudste militaire kazernes in Suriname. De kazerne werd door de Nederlanders gebouwd voor de Troepenmacht in Suriname (TRIS) en kreeg rond 1950 de naam Prins Bernhard Kampement (PBK). Na de Surinaamse onafhankelijkheid in 1975 werd de kazerne door het Surinaamse Nationaal Leger in gebruik genomen onder de naam Memre Boekoe-kazerne. 

“Memre Boekoe” betekent “herinner Boekoe”. Boekoe was een fort in de Surinaamse binnenlanden van waaruit in de tweede helft van de 18e eeuw de vrijheidsstrijder Boni opereerde tegen de Nederlandse kolonisator. Op het terrein van de kazerne is sinds 2015 het Surinaams Legermuseum gevestigd.

error: Kopiëren mag niet!