16 Cubaanse artsen en 6 verpleegkundigen bezoeken minister Ramadhin

Minister Ramadhin van Volksgezondheid heeft woensdag 15 juni 16 Cubaanse artsen en 6 verpleegkundigen ontvangen voor een kennismakingsbezoek. Onder andere werd gesproken over het belang en de inzet van deze groep gezondheidswerkers. 

De Cubanen gaan ingezet worden in diverse gezondheidsinstellingen, aldus Volksgezondheid.

Minister Ramadhin heeft de Cubanen gevraagd zich zoveel mogelijk in te zetten en de nationale behandelprotocollen door te voeren bij hun werkzaamheden, maar ook proberen de taal zoveel mogelijk onder de knie te krijgen. Deze groep heeft eerder gewerkt in Suriname. 

De bewindsman deed ook de mededeling aan de gezondheidswerkers, dat de salarissen reeds zijn goedgekeurd door de regering en deze binnenkort uitbetaald zullen worden.

error: Kopiëren mag niet!