Rehabilitatie zandwegen door ministerie van Openbare Werken in Nickerie

De vele klachten uit verschillende gebieden van het district Nickerie waren bij minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken niet aan dovemansoren gericht. Hij heeft er werk van gemaakt om een start te maken met de rehabilitatie van de wegen die toe zijn aan dringende herstelwerkzaamheden.  

Zandwegen zijn een hele poos onbegaanbaar geweest

In verschillende gebieden in het district Nickerie waren en zijn er wegen die onbegaanbaar zijn geweest door de aanhoudende regens. Op verscheidene momenten hebben burgers een oproep gedaan aan de instanties die zich bezighouden met wegenbouw en -rehablitatie. Hiermee bedoelen de burgers ook het Ministerie van Openbare Werken

Met de aanhoudende regens in het district Nickerie werd het alleen maar erger in buurten waar zandwegen zijn. Dit zijn meestal de polders, maar soms ook gewoon in Nieuw Nickerie. De wegen zijn er zo slecht aan toe, dat zelfs bromfietsers bijna omvallen van hun brom. Het zand wordt weggespoeld door de regen en er blijven in sommige straten grote kuilen achter. Schoolkinderen lopen naar school over diezelfde wegen. Om dit te kunnen doen moesten ze in de vroege ochtend dus eerst hun broek omhoog trekken en hun schoenen in de handen houden. Doordat het zand van wegen onder water loopt, zakken de leerlingen helemaal weg en komen ze soms toch met hun schoolkleding terecht in een plas vol modderig water. De buurtbewoners vonden het jammer dat zelf voertuigen vast gaan zitten in de ontstane kuilen.

Start rehabilitatie zandwegen

Medewerkers van de afdeling Wegen van het ministerie van Openbare Werken sectie Nickerie, hebben op diverse wegen te Van Pettenpolder en Nationaal Project sleuven in de weg gemaakt zodat het overtollige water kan wegstromen. Verder zijn er ook aan opvullingen aangebracht  in straten in polders.

Alle straten hebben de aandacht van de minister. De wegen krijgen allemaal een rehabilitatie beurt. De klachten van de gemeenschap zijn tijdens een oriëntatieronde door de districtscommissaris Senrita Gobardhan bekend gemaakt aan minister Nurmohamed

GW.

error: Kopiëren mag niet!