Man (25) doodgestoken te Latour – 18-jarige verdachte aangehouden

Bij een steekpartij donderdagochtend 9 juni in alle vroegte aan de Goede Herinneringweg is de 25-jarige Manuel Watanga doodgestoken, zo meldt het Korps Politie Suriname.

Agenten van het politiebureau Latour gingen na melding van een steekpartij met dodelijk afloop naar de locatie voor onderzoek. Daar aangekomen werd een menigte aangetroffen en bleek een huisfeest gaande te zijn. 

Volgens verklaring van omstanders liep het latere slachtoffer met een 5-jarig neefje van de jarige naar de straatzijde. Manuel plaatse een Parbo bier op de straat met SRD 350 daaronder en hield de 5-jarige voor dat hij dat geld mocht hebben indien hij beter dan hem had gedanst.

Terwijl de aanwezigen zich amuseerden, verscheen de 18-jarige I.L. ter plekke en nam het geld weg. Hierop ontstond er een schermutseling, tussen Manuel en I.L. en overige aanwezigen, waarbij L. kans zag er vandoor te gaan met ongeveer de helft van het geld. Nadat het ogenschijnlijk rustig was geworden, keerde L. gewapend met een scherp voorwerp terug. Zonder enige reden bracht hij zijn tegenstander een behoorlijke steek toe ter hoogte van zijn linker boven rug. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast. 

De verdachte had voor de komst van de politie de plek verlaten. Hij is naderhand aangehouden en ter voorgeleiding overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die belast is met het onderzoek in deze zaak.

In opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) is het lichaam van Manuel voor obductie in beslag genomen. De verdachte I.L. is na overleg met het OM in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!