D66 in Tweede Kamer stelt vragen over brede hulp aan Suriname na watersnood

Het Tweede Kamerlid Raoul Boucke (D66) heeft deze week minister Liesje Schreinemacher (Ontwikkelingssamenwerking) gevraagd wat Nederland kan doen om Suriname te helpen na hevige wateroverlast.

Overstroomde straten. Ondergelopen klaslokalen. Voedseltekorten. De nood na recente overstromingen in Suriname is hoog, benadrukt Boucke. Er is bijvoorbeeld behoefte aan rubberboten, tenten en sanitair. 

Hoe kan de minister Suriname helpen? Boucke vraagt ook aandacht voor de gevolgen van klimaatverandering. Kan Nederland meer doen om landen als Suriname te ondersteunen door bijvoorbeeld kennis over watermanagement te delen?

“Situatie in Suriname is schrijnend”

Minister Schreinemacher noemt de situatie in Suriname schrijnend. Zij bevestigt dat het land een verzoek aan Nederland heeft gedaan om spullen te sturen en technische assistentie te verlenen. De Kamer krijgt zo snel mogelijk te horen wat Nederland precies kan doen. 

Het kabinet zet bij aanpassing aan de gevolgen van klimaatverandering vooral in op hulp aan lage-inkomenslanden in Afrika.

PK

error: Kopiëren mag niet!