Verkoper (34) van nep goud in de kraag gevat in centrum Paramaribo

De 34-jarige E.M. is vrijdag 3 juni door de Algemene Surveillance Dienst (ASD) van de politie voor oplichting en poging tot oplichting in de binnenstad opgespoord en aangehouden, zo meldt de politie woensdagavond 8 juni.

Deze verdachte heeft in april goud verkocht aan een vrouw die hem SRD 200 daarvoor had betaald. Naderhand kwam de vrouw tot de ontdekking, dat de man nep goud aan haar had verkocht. Zij deed hiervan geen aangifte bij de politie, maar vertelde dit tegen een vrouwelijk familielid.

Dar familielid kwam E.M. op 3 juni tegen in de binnenstad, waarbij hij ook aan haar vroeg of zij goud wilde kopen. Gelet op het feit dat zij op de hoogte was van de handelingen van de man, hield zij hem voor dat zij eerst wat geld moest pinnen. Maar, door tussenkomst van een ander familielid, werd de politie ingeschakeld. De verdachte werd vervolgens opgespoord en aangehouden. Op hem werd een hoeveelheid nep goud aangetroffen en in beslag genomen, waarna hij werd overgedragen aan de Recherche van Regio Midden.

De vrouw aan wie het nep goud eerder werd verkocht had op 3 juni samen met haar nicht aangifte gedaan bij de Recherche van Regio Midden. Tegen de verdachte hebben twee andere benadeelden ook aangifte gedaan bij de politie van het bureau Centrum, die het verder onderzoek intussen heeft overgedragen aan de rechercheurs van Regio Midden. 

Bij zijn voorgeleiding heeft E.M. bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan de verkoop van nep goud. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

Het vermoeden bestaat dat deze verdachte meerdere personen op deze manier heeft benadeeld. Deze worden opgeroepen zich alsnog in verbinding te stellen met de Recherche van Regio Midden die te bereiken is via de telefoonnummers 582200/582050.

error: Kopiëren mag niet!