Para gedenkt slachtoffers van de SLM-vliegramp

De districtscommissaris van Para, Marlene Joden, heeft dinsdagmorgen bloemen gelegd bij het monument van de SLM-vliegramp, ter nagedachtenis van de bij deze ramp om het leven gekomen passagiers op 7 juni 1989. Dit meldt het commissariaat in een persbericht. 

Eerder werd de omgeving schoongemaakt en het monument opgepoetst door het commissariaat. Op de plek waar het monument staat is 33 jaar terug een Douglas DC8 Super 62 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, neergestort.

De grootste vliegtuigramp van Suriname heeft aan 176 mensen het leven gekost, onder wie de voltallige bemanning van de SLM. Er waren 11 overlevenden.

Joden zegt tegenover Dagblad Suriname, dat zij allereerst alle nabestaanden en de gehele gemeenschap sterkte wil toewensen. Zij vindt het belangrijk om stil te staan bij de vliegramp, omdat dit de grootste vliegramp in Suriname is geweest. Niet alleen de families van de overledenen waren in rouw, maar de gehele gemeenschap, stelt Joden. Zij is van mening, dat er daarom meer aandacht aan deze dag besteedt moet worden. 

SK

error: Kopiëren mag niet!