“Op zo een manier kan je niet vooruit”

Ondanks dat de prijzen van groente soorten aangepast zijn, is er geen sprake van een vlotte aanloop bij de diverse verkopers. “Momenteel worden standhouders als ik gepowerd door de vaste klanten, maar op zo een manier kan je niet vooruit”, zegt een standhouder tijdens een gesprek met de redactie van Dagblad Suriname. 

“De bladgroente soorten zijn SRD 15  en andere groentesoorten waaronder antroewa, boulanger en sopropo, zijn vanaf SRD 20 verkrijgbaar. Daartussen heb je een paar bladgroente soorten die SRD 30 kosten, dat komt vanwege het weer, maar over de prijs kan er altijd gesproken worden. Vele burgers zitten al zonder geld of kunnen niet uit komen. Dat begrijp ik volkomen, hetzelfde probleem heb ik ook. Als verantwoordelijke ga je vaak genoeg eerst de belangrijke dingen betalen en de resterende dingen met het kleine beetje dat over is aanpakken. maar als er niets overblijft is het stressen. Alleen aan stroom en aan benzine heb ik meer dan ik had geschat uitgegeven. Om dagelijks SRD 500 te tanken betekent heel veel. Maar, anders kan ik niet, een lift vragen gaat heel moeilijk en dan ga je ook nog als een last overkomen, daar heb ik geen zin in”,, zegt de standhouder.

“Dingen moeten zo snel mogelijk veranderd worden, want zo is het geen stijl van leven. Je werkt maar voor je straf en het voelt ook aan alsof je onder druk gezet wordt. Men bepaalt dan voor jouw hoeveel je uit moet geven in je vrije tijd of je zelf kunt genieten van je vrije tijd.”

De standhouder hoopt dat de verkoop de komende dagen goed gaat. “Het heeft enkele dagen achter elkaar ook geregend en daardoor hebben wij al veel inkomsten verloren. Mi hoop a weer hiri toe zo, dat ik toch wat extra centjes buiten kan maken de komende dagen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!