Moeder van jonge scholiere ergert zich aan tatoeages en piercings leerkracht

Het is een feit dat je als mens alle recht hebt om je te kleden en te gedragen naar de manier waarop het je het best schikt. Dit neemt het feit niet weg, dat het toch belangrijk blijft voor ambtenaren om zich te kleden en zich te gedragen naar de omschreven protocollen.

Ouder en klachten over tatoeages en piercings bij leerkracht

Voor een moeder die haar dochter van 7 jaar op een basisschool heeft zitten, is het irritant dat ze elke keer wanneer ze de leerkracht van haar minderjarig meisje ziet met de vele piercings en tatoeages aan haar lichaam. Ze zegt tegen Dagblad Suriname dat ze anoniem wenst te blijven. Verder vindt ze het heus niet erg als men een tatoeage en/of piercing aan het lijf heeft, omdat het een persoonlijk verlangen is.

Maar, ze vraagt zich ook af of het niet beter zou zijn voor mensen in bepaalde overheidsfuncties om zich netjes en vooral lang te kleden zodat een deel van eventuele tatoeages en piercings onzichtbaar is voor ouders/verzorgers en ook voor leerlingen. “De piercing en tatoeages van de leerkracht in kwestie bevond zich in het midden van het gedeelte tussen het hoofd en de borsten”, zegt ze kort en krachtig. Bij het benaderen van de leerkracht werd het door haar kenbaar gemaakt, dat er protocollen zijn hoe je gekleed dient te zijn als leerkracht, maar dit kon de leerkracht niet deren,  het was voor haar namelijk een vrije keus als leerkracht om zich  eraan willen houden. “Die dame geeft mijn kinderen les en ik ben bevoegd als ouder om haar tot orde te roepen als ik zie dat dingen niet gaan zoals het hoort”, zegt de moeder geïrriteerd.

Voorbeeldfiguur voor de klas

Zelf is ze als moeder al een beklag tegen de juffrouw bij het schoolhoofd gaan indienen. Ze vindt dat het niet toegestaan is om je zodanig te kleden, dat men zich afvraagt of je nou echt een leerkracht bent of als je voor andere praktijken op school bent. “Als ambtenaar heb ik ook mijn piercings in mijn oren, maar naar mijn werk draag ik alleen nog mijn oorbellen”, zegt ze boos. “Mijn kinderen zijn mijn verantwoordelijkheid, maar ik stuur ze onder mijn verantwoordelijkheid naar school om daar gevormd te worden tot een volwaardig mens in de maatschappij.” “Deel van de opvoeding wordt ook door leerkrachten verzorgd en we moeten als mens stilstaan hierbij”, aldus de boze moeder. 

“Ik vraag u beleefd of u dit voor me kunt belichten zodat de minister van Onderwijs erop toe kan zien dat de nodige protocollen die er bestaan in acht worden genomen door bepaalde leerkrachten”, zegt ze afsluitend aan Dagblad Suriname. 

Ze is de mening toegedaan dat er een schoolreglement is waaraan de kinderen zich moeten houden en zeker ook een reglement voor leerkrachten om zich eraan te houden. Het blijft aldus de vrouw nog altijd een lastig feit, wanneer mensen niet met regels om kunnen gaan. Het schoolhoofd van de school heeft het ingediende verzoek van deze bezorgde moeder aangehoord en heeft haar toegezegd dat er een gesprek volgt met de leerkracht. 

GW

error: Kopiëren mag niet!