‘Kritische’ parlementarier Edgar Sampie op bezoek in Los Angeles

Zelfverklaarde ‘Saamaka Obama’ in VS terwijl Suriname kampt met wateroverlast

De in het parlement altijd kritische ABOP-parlementariër Edgar Sampie, die vaak eisen stelt aan ministers voor een harde aanpak in het land, is momenteel in het buitenland en wel in Los Angeles (VS) in verband met de zogenoemde ‘Summit of the Americas’. Dit terwijl grote delen van het land, zowel in Paramaribo waar Sampie gekozen is, alsook in Brokopondo, onder water liggen. 

Los Angeles 

Hij laat onder andere via social media weten:

“Nu gaande in Los Angeles, United States of America 🇺🇸, de negende Summit van de Americas met als titel: Building a Sustainable, Resilient, and Equitable Future.Ik vertegenwoordig Suriname samen met me collega’s van de Nationale Assemblee van Suriname, Rajendre Debie en Patrick Kensenhuis. Ik probeer overal mijn bijdrage te leveren, zodra het gaat om een betere toekomst voor land en volk.”

Het is onduidelijk wat de bijdrage zal zijn van het bezoek voor de lokale samenleving. Eerder zijn ook parlementariërs, waaronder Assembleevoorzitter Marinus Bee, Asiskumar Gajadien (VHP) en Melvin Bouva (NDP), naar bijkomsten geweest in landen zowel in Europa, Afrika en Azië. Sampie echter heeft vaak kritiek op zowel het beleid als op bewindslieden voor het niet optreden alsook niet vrij maken van middelen voor lokale problemen. 

Transparantie

Sampie schreef eerder: “Ik heb de overheid gevraagd om niet alleen een lijst vanuit GBB, maar zeker ook een lijst van alle presidentiële commissies die benoemd zijn vanaf het aantreden van deze regering.” Verder wil hij weten wat elk lid van de presidentiële commissies verdienen, wat het nut is van de presidentiële commissies, waarom presidentiële commissies bij bepaalde ministeries en bij anderen niet?

Ook wenst de ABOP-fractie een lijst te krijgen van OW en LVV van alle verstrekte vergunningen, zodat de samenleving kan zien aan wie vergunningen verstrekt zijn. “Dan pas praat je over transparantie”, aldus het Assembleelid.

error: Kopiëren mag niet!