Gevaarlijke situatie ‘illegale’ Bigi Bravo boot te Apoera baart bewoners zorgen

Volgens lokale bewoners is er bij Apoera rondom de nieuwe aanwinst, een boot, een gevaarlijke situatie. De mensen geven te kennen aan Dagblad Suriname, dat er een situatie heerst die zeer gevaarlijk is voor de mensen.

Boot is onvolledig en raakt uit elkaar op het water

De boot in kwestie is een nieuwe aanwinst, die pas in het ressort is gekomen. Op deze boot staat de naam van de persoon die erachter schuilt duidelijk vermeld. Volgens de bewoners van het gebied is dit een duidelijke politieke stunt. Districtscommissaris Lewis Josta van Kabalebo is op de hoogte van de taferelen die zich voordoen rondom deze boot. Ze doet er echter niets aan, terwijl er serieuze zorgen zijn onder de bewoners. 

Boot staat niet ingeschreven

De mensen zijn van mening, dat deze boot geen geregistreerde boot is. En dit kan dus ervoor zorgen dat in geval van incidenten er geen degelijke oplossing kan komen voor de mensen die getroffen zijn. Het gaat gewoon om een boot die als vervoermiddel wordt gebruik, waarvan het bestaan niet vastgelegd is.

Mensenlevens in gevaar

De combinatie van hoge waterstanden en de incomplete boot, waarvan zelfs delen ontbreken, zorgen voor een extra gevaarlijke situatie. De mensen zijn nog niet officieel begonnen met het gebruiken van deze boot, en wensen daarom nu al er melding van te maken, dat deze boot een gevaar oplevert voor de samenleving. Hierover is dus ook al melding gedaan bij burgermoeder Lewis. Het ligt in de verwachting van de gemeenschap, dat er werk wordt gemaakt om de problemen rondom deze “illegale boot” op te lossen voor de gemeenschap.

Hierbij roepen de bewoners alle instanties op die zich bezighouden met boten en gezag van het dorp, om te voorkomen dat er zich ongelukken gaan voordoen in het gebied met de boot. Een bewoner laat via social media weten: “Wij hebben bijna 20 plus mensen bijna verloren op de rivier, omdat men met een korjaal wilde varen over de zee naar Apoera. Als die bleu boot niet in de buurt was dan was het een hele ramp geweest. Tijdens het varen gingen planken los van die korjaal.”

GW

error: Kopiëren mag niet!