87 Weggebruikers van 1 tot en met 5 juni in Paramaribo geverbaliseerd

Een gemengd team van de politie heeft van woensdag 1 tot en met zondag 5 juni op verschillende locaties in Paramaribo wegcontroles gehouden. 

Bij deze controles, in het kader van het Zero Tolerance veiligheidsbeleid dat het Korps Politie Suriname (KPS) onlangs heeft afgekondigd, heeft de politie verbaliserend en corrigerend opgetreden, zo meldt het korps woensdag 8 juni.

Er werden in totaal 1.072 voertuigen op de verschillende dagen gecontroleerd. 87 weggebruikers van wie de stukken niet in orde waren, zijn geverbaliseerd. De verschillende verkeersovertredingen die zij hebben begaan, zijn onder andere:

• Niet in het bezit zijn van een rijbewijs of buiten vastgestelde categorie

• Rijden in een onverzekerd voertuig

• Rijden in een niet voor herkeuring aangeboden voertuig

• Rijden met één werkende koplamp

Van de 1.072 voertuigen die gecontroleerd zijn, hebben agenten er 29 doorzocht. 13 voertuigen werden vervolgens weggesleept naar de berging. Verder zijn twee geluidsinstallaties wegens over luide muziek in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!