Vlot verloop 5e editie Experience of Art “Kalá ká Anubhava”

De Stichting Gallery Singh en Suriname Hindi Parishad blikken terug op een geslaagde expositie. De opening van de 5e Kalá ká Anubhava “Experience of Art” werd verricht door de Indiase ambassadeur in Suriname Shankar Balachandran en ex-directeur Cultuur John Pawiroredjo.

Pandit Nitin Jagbandan, voorzitter van de Santhan Dharm Maha Sabha Suriname, heeft bij de opening een kort gebed verricht. De vijfde editie had als doelstelling om de Indiase cultuur en kunst in Suriname onder de aandacht te brengen in het kader van 149 jaar Hindostaanse Immigratie en 45 jaar Suriname Hindi Parishad. Op de expositie waren kunstwerken van George Ramjiawansingh, Anand Dwarka, Vasanti Ramjiawansingh en Kavita Sewnath te bewonderen 

 “Recovery and Revival, I see this as a new era of prosperity,” zei de Indiase ambassadeur Shankar Balachandran. Hij noemde de aankomende International Day of Yoga die gezamenlijk gevierd zal worden met de regering van Suriname, de Oil and Gas Conference eind juni en het voorzitterschap van Suriname in de CARICOM allemaal als tekenen van een blinkende toekomst voor Suriname.

Deze expositie was bijzonder goed georganiseerd en staat als symbool voor eenheid en diversiteit. Volgens de ambassadeur hebben de kunstenaars de verschillende culturen van Suriname samengevlochten met de Indiase cultuur. De ambassadeur verwijst ook naar de culturele diversiteit van de bezoekers die hij waarneemt bij de opening van de expositie “I see diversity in action here.”   

George Ramjiawansingh, organisator en exposant, vertelt in een gesprek met Dagblad Suriname over een eigen kunstwerk waarop staat “Ala Sranansma na Koeli.” Hij zegt: “Wij dragen allemaal wat mee of wat bij, wij zijn allemaal dragers en een ieder die draagt is een Koeli.” Het werkstuk is bedoeld om de negatieve connotatie van het woord te verwijderen. Het is een goed bezochte expositie geweest en de bezoekers hebben genoten. 

error: Kopiëren mag niet!