Kinderen te Guyaba, Sipaliwini, moeten lopend door kreek om school te bereiken

De kinderen van het dorp Guyaba te Sipaliwini moeten lopend door de Tinakreek om hun school te bereiken. Dit is op een foto op social media te zien. Het valt op te merken, dat de schoolbroeken van de kinderen helemaal kletsnat zijn. Dit is geen gezonde situatie om de lessen te volgen. Verder kan de oversteek van de kreek heel wat gevaren met zich meebrengen. 

De redactie van Dagblad Suriname heeft districtscommissaris Frits Dinge van het bestuursressort Boven-Suriname benaderd, met de vraag of de situatie bij hem bekend is en hoe het eigenlijk komt dat er geen brug voor de kinderen is gebouwd om de school te bereiken. Dinge geeft aan dat, het geen onbekende situatie is. 

“Ik had voor de aanvang van de school met districtssecretaris Banai M. afgesproken om een boot in te zetten om deze kinderen over te steken. Hij heeft twee personen van de bestuursdienst daar geplaatst om te helpen. Na de hoge waterstand gaan we kijken naar andere mogelijkheden”, aldus de districtscommissaris. 

Het is echter niet bekend of de kinderen momenteel werkelijk met een boot vervoerd worden om de oversteek te doen. Op een vraag hieromtrent is vooralsnog geen antwoord gegeven. 

(Foto bron: Klaas Anthonio)

SK

error: Kopiëren mag niet!