Weg naar West-Suriname wordt aangepakt door ondernemers

De weg naar West-Suriname verkeerde al geruime tijd in een zeer deplorabele staat. Er worden nu al enkele weken herstelwerkzaamheden uitgevoerd.

De redactie van Dagblad Suriname verneemt van de districtscommissaris van Para, Marlene Joden, dat de wegstrekking Matta-Apoera is opengesteld voor zwaar materieel. De ondernemers hebben delen van de weg zelf aangepakt. Er is onder andere gebruik gemaakt van een grader en graafmachine bij het uitvoeren van de werkzaamheden. De kuilen in de weg zijn opgevuld met zand en lateriet. 

Het derde deel van de weg dicht bij de Sparikreek wordt momenteel ook aangepakt. Ook het Tibiti-gebied zal geholpen worden, zegt Joden. Alleen moeten de ondernemers wachten tot de weg verhard is, alvorens ze er met de trucks overheen rijden. Het ministerie van Openbare Werken heeft een overeenkomst met de ondernemers getekend. 

Joden wil alle ondernemers bedanken die hun bijdrage hebben geleverd om de weg aan te pakken. “Ik wil jullie op het hart drukken, dat de weg nooit meer zo slecht wordt. De mensen van de dorpen moeten ook met hun voertuig de stad kunnen bereiken. Het moment dat de weg slecht wordt, gelijk aanpakken”, aldus Joden.

SK

error: Kopiëren mag niet!