SLM-vlucht PY631 van Paramaribo naar Curaçao en Aruba geannuleerd

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, heeft de voor maandag 6 juni geplande vlucht PY631 naar Curaçao en Aruba, die al met een dag vertraagd was, geannuleerd. Deze vertraging en annulering zijn het gevolg van het niet in orde zijn van documentatie van Aura Airlines. Het wachten op het luchtwaardigheidscertificaat vanuit Spanje voor Aura Airlines heeft langer geduurd dan origineel was voorgenomen. Dit meldt het bedrijf in een bekendmaking.

SLM stelt in haar bekendmaking alles in het werk te stellen, zodat vlucht PY631 zo spoedig mogelijk alsnog kan worden uitgevoerd. De planning is dat gestrande passagiers uiterlijk dinsdagmiddag 7 juni om een uur op de hoogte worden gehouden van de nieuwe vertrek- en aankomsttijden.

Passagiers die zich al op de Johan Adolf Pengelluchthaven waren, worden door de SLM naar Paramaribo vervoerd, terwijl passagiers op de luchthavens op Aruba en Curaçao door de respectievelijke SLM–vertegenwoordigers zijn toegesproken en geaccommodeerd.

“Surinam Airways biedt haar verontschuldiging aan en betreurt dit voorval ten zeerste”, aldus de vaak in bekendmakingen te lezen tot een cliché verworden slotzin.

Niet voor het eerst

Het is niet voor het eerst dat er een probleem is met een vlucht van Aura Airlines. Ook op 27 januari dit jaar kon een vlucht naar Aruba en Curaçao pas na een langdurige vertraging vertrekken. Toen liet de SLM in een bekendmaking onder andere weten:

“De SLM-vluchten vanuit Paramaribo naar Aruba, Port of Spain en Curaçao gaan ook vandaag niet door. De regionale vluchten konden gisteren niet uitgevoerd worden vanwege technische redenen.”

“Surinam Airways heeft voor haar regionale vluchtoperatie een overeenkomst met het Spaanse Aura Airlines dat volledig volgens de Europese standaarden opereert. De keus voor deze airline is gebaseerd op het feit, dat er in Suriname permanent een toestel staat en er een back-up vliegtuig beschikbaar is in de regio, Caracas/Venezuela.

Vanwege verscherpte veiligheidsmaatregelen in Caracas is dit toestel nog steeds niet vertrokken en daardoor kan het geplande vliegschema van gisteren en vandaag niet worden uitgevoerd”, aldus de afdeling Corporate Communications van de luchtvaartmaatschappij op 27 januari 2022.

PK

error: Kopiëren mag niet!