Mungra Medisch Centrum krijgt onderzoekscommissie om problemen op te lossen

De verschillende problemen waarmee het Mungra Medisch Centrum te kampen heeft zullen binnenkort tot het verleden gaan behoren. Dit werd kenbaar gemaakt door president Chandrikapersad Santokhi tijdens zijn bezoek afgelopen weekend aan het district Nickerie.

“Er is geen sprake meer van de tent sluiten’

Veel personeelsleden van het Mungra Medisch Centrum maakten zich ongerust en dachten dat door het op dit moment gevoerde beleid, het ziekenhuis tot het verleden zou gaan behoren. De vele stakingen die er bijna elke maand zijn, waren zelfs voor de personeelsleden te veel geworden.

“Mensen zitten maanden zonder dat ze geld hebben ontvangen voor hun verleende goede diensten”, zegt een verpleegster die meer dan 10 jaar werkt in het Mungra Medisch Centrum tegen Dagblad Suriname. Zelfs het personeel dat tijdens de Covid-19-pandemie zich heeft ingezet is tot heden niet uitbetaald. De emmer bij het personeel liep rustig vol. Ze had gehoopt dat er verandering zou komen in het bestuur van het ziekenhuis, maar tijdens het bezoek van de president heeft hij een beter plan van aanpak voorgesteld aan het bestuur. Het is in ieder geval duidelijk dat het ziekenhuis haar deuren niet zal sluiten en normaal de Nickeriaanse gemeenschap de nodige gezondheidszorg zal aanbieden.

Speciale commissie

De president heeft een speciale commissie in het leven geroepen onder leiding van oud-directeur Ravin Changoer die ervoor gaat moeten zorgen, dat alle problemen waarmee de instelling te kampen heeft duidelijk vastgelegd worden. Het is de bedoeling dat deze commissie in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid ervoor gaat moeten zorgen, dat het ziekenhuis niet verder de grond in zakt. De grote bedragen aan gelden die tot nu toe onder de noemer van geleend geld worden geplaatst, moeten ook door deze nieuwe commissie bekeken worden.

Er moet een algeheel onderzoek komen die samenvattend alle problemen van het Mungra Medisch Centrum moet herkennen en een degelijk oplossingsmodel voor de problemen moet bedenken.

Deze commissie staat dus onder leiding van Ravin Changoer die jarenlange ervaring heeft met de ziekeninstelling. Hij was er tot 2010 werkzaam. Zijn aanstelling bij het toenmalig streekziekenhuis van Nickerie (SZN) was in 2003. Nu is hij weer in het ziekenhuis, maar deze keer in een andere hoedanigheid.

GW

error: Kopiëren mag niet!