Hindoestaanse immigratie ook in Nickerie herdacht

President  Chandrikapersad Santokhi heeft zondag 5 juni, in verband met 149 jaar Hindoestaanse immigratie, een toespraak gehouden in het district Nickerie. Hij gaf aan, dat 5 juni een heel bijzondere dag is voor elke Surinamer, “dankzij onze voorouders die het besluit hebben genomen en vol hebben gehouden om naar Suriname te komen, staan wij vandaag hier.”

Het staatshoofd gaf een hele uiteenzetting van de periode van toen tot heden.

“Ik ben er zeker van dat vooral de jongeren, bepaalde zaken niet weten. Daarom is het goed om dit te doen, om beter te begrijpen en te waarderen wat de bereidwilligheid, inzet en vastberadenheid van onze voorouders is geweest. Onze voorouders hebben een fundament voor ons gelegd, dit hebben ze bereikt door middel van bloed, zweet en tranen. Laten wij samen de moed, de inzet, de strijd, de vastberadenheid, die onze voorouders aan de dag hebben gelegd, ook voor te zetten en waar te maken. Een Suriname, die mogelijkheden biedt om een goed bestaan te hebben.”

Het staatshoofd legde in het kader van deze bijzondere dag een bloemstuk bij een herdenkingsmonument op de hoek van de Juliana- en Wixstraat in Nieuw Nickerie.

error: Kopiëren mag niet!