Dc Lewis: “Ontslag directie internaat Shiloh om toekomst jeugd in internaat te garanderen”

Het kwam bij de bevolking als een donderslag bij heldere hemel toen ze moesten vernemen, dat de directie van het internet Shiloh in Nieuw Nickerie, bestaande uit Kevin Bronne en zijn wederhelft, is ontheven door de districtscommissaris (dc) van het ressort Kabalebo, Josta Lewis. Beide directieleden hadden de zorg over de 21 leerlingen uit Apoera die zich in het internaat bevinden.

In het weekend werd door de ex-directeur een mededeling geplaatst op social mede, dat hij op een abrupte manier was ontslagen door de districtscommissaris van het ressort Kabalebo. “Gaan we zo om met mensen?”, waren de woorden van de ex-directeur. Hij kon het niet geloven dat na al zijn harde werk hij op zo een manier bedankt is. 

De situatie in het internaat, tekort aan onder andere voeding, veranderde na een oproep gedaan door Bronne . “Mijn partner en ik hebben het beste gedaan wat we konden”, zegt hij op social media. Uit het bericht is duidelijk op te merken, dat hij niet tevreden was met het besluit genomen door de districtscommissaris van het ressort Kabalebo. Hij vervolgt met:“Ik heb mijn werk naar eer en geweten gedaan en dat stelt me gerust.” Volgens de ex-directeur wilde de districtscommissaris hem niet te woord staan na het voorval.

Gehaal en getrek

Districtscommissaris Lewis heeft ook haar kant van het verhaal laten horen. “Ik heb je middels een schrijven bedankt voor jouw moeite om op verzoek van mevrouw “Nelly Biswane” tijdens haar afwezigheid wegens gezondheidsredenen in te vallen totdat er een geschikte persoon wordt gevonden”, geeft de burgermoeder aan in een door haar op social media geplaatst bericht. Ze geeft te kennen, dat ze de heer Bronne persoonlijk heel erg dankbaar is voor de verrichte werkzaamheden. Ze stond daarnaast toch een moment stil bij het feit dat ze moest vernemen van klachten uit de samenleving, dat de studenten tot laat in de avonduren op straat blijven hangen en dat dit niet valt goed te keuren. Volgens Lewis zet ze zich in om de kinderen daar te voorzien van een goede toekomst. Ze geeft verder aan bevoegd te zijn de structuren van het internaat te reorganiseren wanneer ze merkt dat er dingen gebeuren die niet worden goedgekeurd door de gemeenschap. 

Het verhaal dat de ronde doet moet naar haar zeggen uit de samenleving gehaald worden, want het ging nooit om de persoon Bronne, maar om de kinderen die in het internaat aanwezig zijn en een goede toekomst verdienen. 

Overigens blijkt uit het nodige ‘gehaal en getrek’ tussen Bronne en Lewis op Facebook – te  lezen op de Facebookpagina van Bronne – , dat de twee elkaar niet liggen. Over en weer wordt met modder gesmeten. De persoonlijke verwijten vliegen over en weer, op een wijze die je niet zou verwachten van beide personen, gelet op hun functies.

Lewis: “(…) Je houdt van aandacht, want je bent de ‘show boy’ van …….en wilt altijd het laatste en hoogste woord hebben. Probeer het ergens anders niet met mijn naam, want ik zal mijn naam zeker zuiveren met feiten. Bye …bye…zwaai zwaai …”

Hierop reageert Bronne onder andere met de woorden: “(…) Ik zal mijn niveau niet verlagen. U bent mijn antwoord gewoon niet waard. U laat gewoon zien wat voor persoon u bent. Voor een burgermoeder deugt u niet…. (…) Wij hebben het over het internaat, maar u gaat nu naar persoonlijke zaken, omdat u niet kan aangeven waarom u mij vervangt!!!! En als u vindt dat ik u hebt gedisrespecteerd, dan doe ik het nu en sorry u zoekt het zelf!”

De districtscommissaris sloot een eerdere ‘post’ op Facebook af met de woorden: “Ook ik heb vijf jaar in een internaat gewoond. De strenge regels moeten er zijn voor orde. Indien ze er niet zijn, zal de nodige orde ook ontbreken.”

GW

error: Kopiëren mag niet!