‘Ati gi Ati’ helpt professor Naipal met planten mangrove op Milieudag

Het was zaterdag 5 juni de Wereld Milieudag. Deze dag wordt jaarlijks herdacht en het doel is om bewustzijn en actie voor de bescherming van het milieu aan te moedigen. In dat kader hebben de sociaal maatschappelijke organisatie ‘Ati Gi Ati’ en enkele vrijwilligers hun bijdrage geleverd door professor Sieuwnath Naipal te helpen met het planten van mangroven te Weg naar Zee.

Mangroven vormen een uitstekende bescherming tegen de stijgende zeespiegel. Over de jaren heen is veel mangrovebos verloren gegaan. Middels het herplanten van mangrove wil de organisatie een bijdrage leveren aan het herstel van de oorspronkelijke natuurlijke kustbescherming. 

‘Ati Gi Ati’ betekent letterlijk hart voor hart. De leden van ‘Ati Gi Ati’, voornamelijk universiteitsstudenten, hebben voor deze naam gekozen, omdat zij vinden dat die naam goed bij ze past en omdat de acties die ondernomen worden met liefde gedaan worden.

“Wij willen ook een voorbeeld zijn voor jongeren om je medemens te helpen als je daartoe in staat bent!” Lezers kunnen ‘Ati gi Ati’ volgen via de Facebook-pagina van de organisatie. 

error: Kopiëren mag niet!