53-jarige vrouw vermoedelijk vermoord bij appartementencomplex aan Ringweg Noord

De 53-jarige vreemdelinge Maria Alves Da Silva is zondagochtend 5 juni in alle vroegte op haar woonadres aan de Ringweg Noord vermoedelijk door een misdrijf om het leven gebracht, zo bericht het Korps Politie Suriname maandagmiddag 6 juni.

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) en agenten van het politiebureau Geyersvlijt speelden die ochtend in op een melding dat op genoemde locatie een vrouw voor de deur van haar appartement lag en geen teken van leven meer vertoonde.

Bij aankomst van de agenten op de locatie, bleek het te gaan om een appartementencomplex, bestaande uit 15 kamers. De vrouw, die geen teken van leven meer vertoonde, werd halfnaakt, met haar voorhoofd onder bloed, voor de deur van haar kamer aangetroffen. In de directe omgeving van het slachtoffer werd een stuk gereedschap van hard metaal gevonden en in beslag genomen. Een arts stelde officieel de dood van de vrouw vast.

Het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat kort voor de dood van de vrouw de vermoedelijke 39-jarige verdachte N.J.J. samen met een andere buurtbewoner van een feestje kwamen, waarbij de twee zich naar hun kamers hadden begeven.

Na enkele minuten ging de buurtbewoner door een gestommel dat hij had gehoord in een der vertrekken, weer naar buiten. Bij die gelegenheid zag hij Maria, die niet aanspreekbaar was, voor de deur van haar kamer liggen. Verder zag hij dat N.J.J. zonder kleren de straat opging om zich vervolgens uit de voeten te maken.

Bij een zoekactie van de politie werd de vermoedelijke verdachte N.J.J. in de directe omgeving aangetroffen en in de boeien geslagen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waarna hij ter voorgeleiding werd overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die belast is met het onderzoek in deze zaak. 

Bij de voorgeleiding heeft de verdachte ontkend zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbare feit.

Na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) is N.J.J. in verzekering gesteld en is in opdracht van het OM het lichaam van Maria Alves Da Silva ter obductie in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!