Minister Nurmohamed legt veldbezoeken af in Nickerie

Bewindsman is in het weekend met presidentiële delegatie in rijstdistrict

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) is dit weekend in het district Nickerie. Hij maakt deel uit van de presidentiële delegatie die in het weekend in het rijstdistrict is. De bewindsman maakt van de gelegenheid gebruik om enkele lopende en startende OW-projecten te bezoeken. Hij wordt vergezeld door onderdirecteur Droge Civieltechnische Werken Awinash Dewoe, hoofd Wegen Maya Rampiare en de afdeling Voorlichting.

Sinds 2021 is het ministerie bezig met rehabilitatiewerkzaamheden aan de Oost-Westverbinding. Aan de weg Jenny-Henar wordt al geruime tijd gewerkt. Ter hoogte van km 136, tussen Ingi Kondre en Totness in het district Coronie, zijn nu werkzaamheden gaande waar duikers onder de weg worden vervangen door kunststofbuizen.

Verder heeft de minister ook de wegstrekking in Coronie bezocht waar aannemer Baitali N.V. bezig is met rehabilitatiewerkzaamheden.

De Henarbrug werd ook bezocht (zie foto hierboven). Hier worden de houten stukken op het brugdek vervangen worden door metalen roosters. Volgens de aannemer moet het materiaal binnen 2 weken zijn gearriveerd in Suriname, waarna het herstel aan de brug kan starten.

In Nickerie wordt een aantal zandwegen dat momenteel in zeer slechte conditie verkeert, ook aangepakt. In dit kader hebben enkele landbouwers van het district een verzoek gedaan aan minister Nurmohamed om vooral de urgente wegen mee te nemen bij de werkzaamheden. Uiteindelijk zijn vier wegen uitgekozen. De bewindsman ging vrijdag 3 juni tijdens een werkbezoek kijken hoe de voorbereidingen lopen.

De minister heeft daarom besloten productiewegen voorkeur te geven. Niet alleen wegen, maar ook ontwateringswerken en verkeerslichten, zullen aangepakt worden in Nickerie. Veel zal in eigen beheer worden uitgevoerd.

Verder voert de bewindsman aan dat de maaiprojecten in het district goed verlopen. Hij merkt op dat er in Nickerie momenteel veel werkzaamheden gaande zijn die zullen leiden naar grotere productiemogelijkheden voor het rijstdistrict. 

error: Kopiëren mag niet!