Leerlingen Scholengemeenschap Kwatta (SGK) ontevreden over behandeling door directie

Leerlingen van de Scholengemeenschap Kwatta hielden vrijdag 3 juni een stil protest tegen het beleid van de directie. De leerlingen zijn van mening dat de directie vier leerlingen onterecht zou hebben bedreigd met afschrijving. In deze groep van vier leerlingen waren ook leerlingen van de examenklas.

De onterechte bedreiging was het gevolg van een video die de ronde deed over de onderdirecteur die de poort dicht liet doen, toen ouders hun kinderen probeerden afzetten op het schoolterrein. Volgens de leerlingen stond het terrein onder water en konden ze zich niet in het water begeven om op het terrein te komen. De directie ging ondanks de oproep van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om de ondergelopen scholen te sluiten gewoon door met het onderwijsproces.

Het filmpje dat de ronde deed is dus niet in goede aarde gevallen bij de directie en de leerlingen die zich bezig hebben gehouden hiermee, werden opgeroepen door de directie. Na een gesprek werd hen duidelijk gemaakt dat ze daadwerkelijk afgeschreven zullen worden. De leerlingen waren het niet eens met dat besluit en riepen hun ouders op. Na aankomst van de ouders werd de directie zelf bedreigd door de ouders, met de woorden dat de vicepresident op de hoogte gesteld zal worden van deze handeling. De directie besloot toen de maatregelen in te trekken en aan te geven dat het ging om een manier van bedreigen om de leerlingen rustig te houden.

De leerlingen werden behalve bedreigd ook opgedragen om zich via de social media kanalen en op het terrein publiekelijk te verontschuldigen. Dit kon niet door de beugel bij de leerlingen en ze besloten een stil protest uit te roepen zodat heel Suriname weet, dat de directie de leerlingen en een deel van de docenten daar al geruime tijd niet goed behandeld. De aanwezige mediawerkers werden door de politie van het schoolerf gezet in opdracht van de directie.

Een docente heeft aangeven dat ze zelf een lopende kwestie tegen de directie heeft liggen bij het ministerie, dit terwijl andere docenten aangaven, dat de directie niet weg hoeft, maar dat er wel een gangbare oplossing moet komen voor de problemen van de leerlingen. Een grote groep leerlingen was niet bereid lessen te volgen en liep met wat gegil richting het kantoor om de onderdirecteur te kunnen spreken. 

“De zaak is nog in onderzoek”

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur laat de redactie van Dagblad Suriname in een reactie weten, dat “niemand is afgeschreven of geschorst”. “De zaak is nog in onderzoek”, aldus het ministerie.

GW

error: Kopiëren mag niet!