Driedaagse Suïcide Preventie-training in Nickerie afgerond

In het kader van recente stijgingen van suïcides in het district Nickerie heeft het ministerie van Volksgezondheid, met name de afdeling Non-Communicable Diseases en Mental Health op het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), in samenwerking met de Pan-American Health Organization (PAHO), van 31 mei tot en met 2 juni een driedaagse Suïcide Preventie-training verzorgd in Nickerie. 

De training werd verzorgd door klinisch psycholoog van het ministerie/BOG (Medisch Opvoedkundig Bureau) mevrouw M. Plein, ondersteund door de mental health focal point van het ministerie, mevrouw S. Omanette en de Nationale PAHO/WHO NCD en Mental Health Consultant, dr. W. Emanuelson-Telgt, zo meldt het ministerie van Volksgezondheid zaterdag 4 juni.

De deelnemers waren eerstelijnszorgverleners van de Regionale Gezondheidsdienst, Mungra Medisch Centrum, leerkrachten en diverse zogenoemde sleutelpersonen zoals counselors, maatschappelijk werkers en zorgleraren, ter preventie en reductie van het suïcide fenomeen in het district.

De training bestond uit 7 modules waaronder inleiding tot zelfbeschadiging/suïcide, vragen over zelfbeschadiging/suïcide, communicatievaardigheden, beoordeling van zelfbeschadiging/suïcide, begeleiding, follow-up en suïcidepreventiestrategieën.

Gelet op de ernst van de situatie in Nickerie werd met de deelnemers gebrainstormd over de knelpunten die in Nickerie op de voorgrond treden en de mogelijke interventies die gekoppeld kunnen worden. De training werd afgesloten met een toets voor het behalen van een certificaat.

De training (vertaald naar het NL) is online te volgen via de PAHO-virtual campus (Self learning courses), www.campusvirtualsp.org/en/courses/self-learning.

error: Kopiëren mag niet!