Water zorgt in Tapoeripa voor grote problemen

De aanhoudende regens teisteren niet alleen Paramaribo, in het binnenland dat al zwaar getroffen is komen de regenbuien als een extra klap aan. In Tapoeripa worden schoolkinderen afgesloten van de weg naar hun school. “De kinderen staan in hun uniform in het water”, zegt ABOP-Assembleelid Edward Belfort, nadat hij video’s heeft ontvangen van de bewoners.

Hij vult aan, dat ook in Paramaribo bepaalde scholen gesloten moesten worden door de zware regenval van de afgelopen dagen. Voor Belfort is er meer hulp nodig in het binnenland. Hij wijst op de misère waarin de mensen zitten. 

Eerder wees de districtscommissaris van Brokopondo al op het feit dat er onvoldoende drinkwater is voor de bewoners in de getroffen gebieden. Belfort: “De mensen zitten er verlegen bij.” Hij geeft aan de problematiek al diverse keren in de Assemblee te hebben aangekaart. 

Een vrouw uit Tapoeripa zegt, dat mensen dagelijks met de boot naar het werk moeten. Hiervoor worden twee boten ingezet. “Voor de kinderen die naar school moeten is dit forcerend.” De vrouw noemt ook het wegvallen van kraanwater als een groot probleem omdat zaken als baden en drinken moeilijk zijn geworden.

“En mensen beloven dat ze zullen komen om te helpen, maar ze arriveren nooit”, laat de vrouw weten. “Alle toiletgroepen zijn onder water”, zegt de vrouw. Zij hoopt dat haar noodkreet gehoord wordt.

RB

error: Kopiëren mag niet!