Tweede pomp bij gemaal Uitkijkpolder werkt weer

De Technische Dienst van het ministerie van Openbare Werken is er donderdag in geslaagd om ook een tweede pomp van het pompgemaal te Uitkijk in werking te stellen, zo laat het Burger Informatie Centrum Saramacca weten.

Viresh Rosiek, hoofd van de afdeling Sluizen, Gemalen en Kanalen van het ministerie van Openbare Werken, heeft dat laten weten aan districtscommissaris Sherin Bansi-Durga.

Met deze twee pompen in gebruik bij het pompgemaal denkt ressort beheerder Danny Kromoredjo de Uitkijkpolder zoveel als mogelijk droog te houden.

Drie pompen van het pompgemaal te Uitkijkpolder waren woensdag uitgevallen. Onlangs had de Technische Dienst van het ministerie van Openbare Werken één van de defecte pompen bedrijfsklaar gemaakt, waarna de enige in bedrijf zijnde pomp ook defect raakte, zo meldde het Burger Informatie Centrum Saramacca eerder nog.

Met de zware regenval de afgelopen dagen en de voorspellingen van de Meteorologische Dienst was het vrijwel zeker, dat met één pomp in bedrijf, het gebied van 1.200 hectare in de Uitkijkpolder onder water zou gaan lopen met enorm veel schade voor de boeren.

Viresh Rosiek was daarom met man en macht aan het werk gegaan om een tweede pomp met binnengekomen onderdelen  te laten herstellen en in bedrijf te brengen.

De districtscommissaris van Saramacca heeft persoonlijk toegezien op de ontwikkelingen en de voortgang van de werkzaamheden inzake de reparatie van de pompen.

error: Kopiëren mag niet!