TD veilingresultaat 1 juni

De Centrale Bank van Suriname (hierna te noemen de Bank) heeft op woensdag 1 juni een termijndeposito veiling met drie looptijden onder de algemene banken gehouden.  Op deze veiling heeft de Bank een 1-weekse, 1-maandse en 3-maandse TD-instrument geveild. Het totaalbedrag voor deze veiling bedroeg SRD 900 miljoen. 

De algemene banken waren in de gelegenheid om biedingen te plaatsen ter waarde van SRD 650 miljoen voor de 1-weekse, SRD 150 miljoen voor de 1-maandse TD en SRD 100 miljoen voor de 3-maandse TD-instrumenten.

Gezien de animo van de algemene banken werd het volume van de 1-weekse TD’s verhoogd naar SRD 704 miljoen en het volume van de 1-maandse TD’s verlaagd naar SRD 96 miljoen. De algemene banken hebben in totaal SRD 704 miljoen geboden voor de 1-weekse TD’s, waarbij het volledig bedrag is toegewezen. 

Voor de 1-maandse TD’s hebben de algemene banken SRD 26,7 miljoen aangeboden, waarbij het volume ad. SRD 96 miljoen niet volledig is toegewezen. Voor de 3-maandse TD’s hebben de algemene banken SRD 30 miljoen aangeboden, waarbij het volume ad. SRD 100 miljoen niet volledig is toegewezen.

De gewogen gemiddelde toegewezen rente (OMO-rente) voor de 1-weekse TD is gedaald met 1,5 procentpunt en bedraagt 18,4%. De jaar op jaar inflatie per eind april 2022 bedraagt 59,8% en deze is voor 2022 geschat op 25,8%. 

SS

error: Kopiëren mag niet!