Monteur “Kop” sloopt in reparatie zijnde voertuigen en verkoopt de onderdelen

De 25-jarige monteur R.R., meer bekend als “Kop”, is op maandag 23 mei op zijn woonadres in het district Wanica door de Recherche van Regio Midden opgespoord en aangehouden.

De man maakte het tot een gewoonte om in reparatie zijnde voertuigen te slopen en de onderdelen aan derden te verkopen.

Twee klanten die als benadeelden met dit gedrag van de verdachte werden geconfronteerd, deden afzonderlijk op zaterdag 30 april aangifte op het politiebureau Houttuin tegen de monteur, zo bericht de politie vrijdag 4 juni.

Volgens één van de aangevers had hij een truck aan R. verhuurd, waarvoorj hij maandelijks een groot geldbedrag in SRD aan huur moest ontvangen van hem. Zoals aangegeven in de huurovereenkomst had de huurder drie maanden achtereenvolgens stipt de huur betaald. Kort na de betaling van de 3e maand, heeft R. de truck echter gesloopt en onderdelen zoals de motor, de veerbladen en de accu’s verkocht.

Bij zijn voorgeleiding verklaarde de verdachte, dat hij de onderdelen aan een schrootbedrijf heeft verkocht. Op zijn aanwijzing werd het schrootbedrijf bezocht. Daar bleek zijn verklaring op onwaarheid te berusten. Naderhand gaf hij aan de onderdelen aan derden te hebben verkocht.

Na de aanhouding van de monteur, meldde een derde benadeelde zich in de laatste week van mei op het politiebureau van de Recherche van Regio Midden. Deze man zei tegen de rechercheurs, dat hij een truck ter reparatie had gebracht voor R.R., maar dat de monteur de banden van de truck heeft verkocht.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld. Het is niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen zullen worden verricht in deze zaak.

Het vermoeden bestaat dat meerdere personen op deze manier zijn benadeeld. Deze worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de Recherche van Regio Midden die is ondergebracht in het politiebureau de Nieuwe Grond. Telefonisch is deze afdeling te bereiken via de nummers 582200 of 582050.

error: Kopiëren mag niet!