Guyanees/Canadese zanger Elby blij met nummer 1-hit Elisa Brasil

De Guyanese zanger Elby (LB) Waite, die in Canada woont, is heel blij met de nummer 1-hit voor zijn nieuwe single ‘Elisa Brasil’, zo verneemt Dagblad Suriname. De song stond maar liefst twee weken in de ‘Boss Twenty’, de hitlijst van Radio Apintie.

“Ik ben blij en vereerd. Dank aan iedereen die heeft meegewerkt aan dit succes, ook dank aan de fans in Suriname”, zegt de zanger in een gesprek. 

Hij hoopt het succes voort te zetten. ‘Elisa Brasil’ is een productie van de muziekproducer Romeo Starke. De muziek is gemaakt door Clyde Sardami van Final Step. ‘Van de song komt ook een videoclip. We hebben ook plannen om met Elby shows te gaan geven in Nederland en Brazilië”, laat Starke weten.

Het is niet de eerste samenwerking tussen Starke en de veelzijdige zanger. “In de jaren ‘90 heb ik vier songs voor hem geschreven en geproduceerd waarvan de drugsvoorlichtings-song ‘Stop Dealing Stop Using Dope’ heel bekend was. De video was elke dag zes maanden lang op televisie te zien.” In mei 2020 werkten ze ook samen aan de song ‘Diamonds Eyes’

Elby is geen onbekende in Suriname.  In de jaren ‘90 gaf hij enkele shows in de toen bekende Saramaccabar van hotel Torarica. Hij heet officieel Lee Braithwaite. Muziek is altijd zijn eerste liefde geweest. Elby vertegenwoordigde Guyana drie keer op het Caribbean Song Festival. Zijn voornaamste doel is om de Juno Awards, de belangrijkste muziekprijzen van Canada te winnen. “Ik wil dat mijn muziek niet alleen iedereen bereikt, maar ook om een leermoment is in alle facetten van het leven. Zijn grootste inspiratiebronnen zijn Nat King Cole, Peabo Bryson, Bob Marley, John Legend en de Jamaicaanse reggae artiest Chronixx.

error: Kopiëren mag niet!