Dholak speler Rishi Malaha legt focus meer op verzorgen van muzieklessen

De dholak speler Rishi Malaha zet voort met musiceren en kennisoverdracht. Dagblad Suriname heeft vernomen, dat hij geen deel uitmaakt van een muziekformatie. Rishi Malaha is wel vaak bezig met de muziek guru Kries Ramkhelawan. Hij bespeelt de dholak tijdens aangelegenheden als huisfeestjes, gala bijeenkomsten.

Nadat de Covid-maatregelen waren opgeheven heeft hij mogen oppakken met een optreden op een privé feestje met zangers van Suriname en Trinidad. Hij merkt op, dat een ieder vrij is, het is een vrije sfeer. 

De artiest vindt wel dat iedereen voorzichtig moet zijn wat betreft Covid. Hij legt de focus meer op het verzorgen van muzieklessen en heeft momenteel 123 leerlingen. Kennisoverdracht gaat makkelijker nadat de maatregelen zijn opgeheven. 

Toen hij maar acht jaar jong was mocht Rishi Malaha samen met muziek guru Kries Ramkhelawan en zijn vader wijlen Pandit Rampersad Ramkhelawan op het grote podium dholak spelen. Rishi heeft zijn kennis opgedaan van Ustaad Lando Ramdien en heeft ervaring mogen opdoen met Ustaad Sahadat Chedi en Rakieb Wagid hosain. Door de jaren heeft Malaha een aantal tours gehad en is afgereisd naar Guyana, Trinidad, Europa en Mauritius.

error: Kopiëren mag niet!