Weer zoektocht naar in 2018 verdwenen studente Sumanta Bansi

De politie is donderdag opnieuw een zoektocht gestart in het onderzoek naar de in 2018 verdwenen studente Sumanta Bansi. Aanleiding is nieuwe informatie die via De Telegraaf bij de recherche is binnengekomen. De tip is dermate interessant voor de politie dat die meteen actie onderneemt. Bijzonder is dat de zaak deze dagen voor de rechter dient.

Een getuige heeft in de periode van de verdwijning van Sumanta een man met een schep en een plastic zak zien graven in bosschages in het recreatiegebied De Hulk nabij Hoorn. Daar heeft de politie eerder meermalen gezocht naar het lichaam van Bansi. Uit telefoongegevens van de hoofdverdachte Manodj B. is gebleken dat hij hier rond de dagen van haar verdwijning is geweest.

Op de eerste dag van de rechtszaak tegen Manodj B. en zijn vader Dwarka bleek deze week dat op 18 februari 2018 Manodj ongeveer drie kwartier in hetzelfde gebied heeft rondgewandeld. De avond daaropvolgend is Sumanta verdwenen. Op dinsdag 20 februari werd de telefoon van Manodj opnieuw in het recreatiegebied aangestraald.

“Met ook de kans dat de nieuwe informatie niets oplevert, gaan we gericht zoeken in een gebiedje van 30 bij 30 meter dat is aangewezen door de getuige. We hopen op stoffelijke resten, op de eerste plaats om die aan de nabestaanden te kunnen teruggeven. Voor het onderzoek kunnen ook voorwerpen van grote waarde zijn”, aldus de politie. Maandag was de eerste zitting in de zaak rond de verdwijning van Bansi. Volgende week gaat het proces verder.

Sumanta Bansi is afkomstig uit Suriname en studeerde in het collegejaar 2017/18 biomedische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, totdat ze in februari 2018 verdween. Bansi woonde destijds in huis bij de familie B. in Hoorn. Manodj B., de man des huizes, is de hoofdverdachte en zit in afwachting van de strafzaak vast. Zijn vader Dwarka B. en zijn broer Dennis zijn ook verdachte in de zaak.

Vanaf februari 2018 kon de moeder van Sumanta gaan contact meer met haar krijgen. Volgens het gezin, bij wie ze inwoonde, was Sumanta eerst op vakantie gegaan, en daarna verhuisd naar Rotterdam. Het is november 2018 als de moeder van Sumanta een priester van een hindoestaanse tempel in Rotterdam benadert, die de Nederlandse politie belt. Hij vertelt de politie dat Sumanta’s moeder al maanden geen contact meer met Sumanta heeft kunnen krijgen. Ook licht hij de politie in dat Sumanta zwanger was toen ze verdween. 

Ondanks vele zoekacties in een gebied in de provincie Noord-Holland is tot de dag van vandaag de jonge vrouw niet gevonden.

error: Kopiëren mag niet!