SLM verkoopt honderden opgeslagen onderdelen en producten van vliegtuigen

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, gaat over tot de verkoop van vele honderden opgeslagen onderdelen en producten van vliegtuigen uit haar inmiddels verdwenen vloot. De onderdelen en producten zijn afkomstig van de toestellen A340-300, B777-200 en B737-300 en zijn opgeslagen gedeeltelijk in een SLM-magazijn op de Johan Adolf Pengel International Airport en in een magazijn van Fast Forward Freight, FFF, in Amsterdam.

Dit blijkt uit een 57 pagina’s tellende zogenoemde ‘Rotables and consumables parts inventory’ van de luchtvaartmaatschappij. Gedetailleerd worden de onderdelen en producten vermeld inclusief onder andere de staat waarin zij verkeren.

Hieronder slechts een klein deel uit de 57 pagina’s tellende lijst:

“Het is onze bedoeling en voorkeur om deze onderdelen als één geheel aan te bieden, we kunnen echter een uitzondering overwegen”, aldus de SLM.

In een reactie tegenover Dagblad Suriname bevestigt SLM-CEO Paul de Haan de verkoop. 

“Het klopt dat er onderdelen en producten te koop staan. Deze onderdelen en producten zijn ten behoeve van vliegtuigen die SLM niet in de vloot heeft, die niet gebruikt worden door onze wet lease operators en die derhalve in onze warehouses opgeslagen liggen.”

Als reden voor deze verkoop geeft De Haan aan, dat de opslagkosten voor deze controled onderdelen en producten “erg hoog” zijn. “Tevens moeten er voor veel van deze onderdelen certificaten onderhouden worden wat ook erg kostbaar is. Daarom is besloten om de onderdelen te verkopen. Het is gebruikelijk in de luchtvaart om alleen zaken op voorraad te hebben waar een behoefte aan is”, aldus de SLM-topman.

PK

error: Kopiëren mag niet!