Doekhie (NDP): “De VHP is gewaarschuwd voor nadelige politieke effecten van haar regeringsbeleid”

De gewezen parlementariër van de Nationale Democratische Partij (NDP) Rashied Doekhie is van mening dat veel voorgangers die de Moslim geloofsovertuiging belijden niet te spreken zijn over het gedrag van minister Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

“Het  gedrag van minister Albert Ramdin komt niet goed over naar de gemeenschap”, zegt Doekhie in een gesprek met Dagblad Suriname. “Velen in het land hebben deze president gewaarschuwd, dat het beleid dat gevoerd wordt door minister Ramdin het land en de regering naar de verdoemenis kan brengen”, voegt hij  er meteen bij.

Ontevreden over beleid minister Albert Ramdin

De uitspraken gedaan door minister Ramdin over de ambassade kwestie Jeruzalem zijn de aanleiding geweest, dat de gewezen parlementariër zich heeft gestoord aan deze minister. Het is naar zijn zeggen niet de eerste keer dat dit zich voordoet. “Minister Ramdin staat bekend als de man in Suriname die zich op elk gebied wil inzetten, ook al weet hij er niks over”, zegt Doekhie woedend.

Volgens Doekhie zijn de taferelen die zich voordoen in het beleid van de zittende regering met accent gelegd op het beleid dat wordt uitgestippeld door het ministerie van Buitenlandse Zaken, niet goed te praten. Hij is van mening, dat vele onderhandelingen die geschieden onder toezicht van deze minister niet aflopen op de wijze hoe het in principe zou moeten.

“Minister Albert Ramdin bij alles en overal”

“Hij bemoeit zich met alles in het land”, zegt Doekhie. Het wordt aldus Doekhie tijd voor deze minister om te gaan kijken waarmee hij zich daadwerkelijk zou moeten bemoeien. Op verschillende momenten is gebleken, dat minister Ramdin zonder toestemming van de regering afspraken in het buitenland goed- en afkeurt namens de gehele samenleving. Hij gaat aldus Doekhie op de koop toe op dure staatskosten richting het buitenland, hij dient dus het volksbelang te dienen. Er is aldus Doekhie geen kwestie van, ik zal kijken of ik het volk belang kan dienen, maar ik probeer zo veel als mogelijk het volksbelang te dienen.

“Zijn de verdragen wel bekend bij minister Ramdin?”

De oud-NDP- parlementariër vind het vreemd, dat vele van de verdragen die Suriname heeft getekend niet bekend zijn bij de minister. Dit zorgt aldus Doekhie ervoor, dat hij verschillende uitspraken doet over kwesties waarvan hij nauwelijks iets weet. “De kwestie Jeruzalem was al geregeld en zat in kannen  en kruiken”, aldus Doekhie. Hij vraagt zich waarom de minister zonder enige toestemming van de regering en het parlement toch gewoon zijn wil tot uiting wil brengen. Dit was duidelijk te halen uit de woorden van vicepresident Ronnie Brunswijk dinsdag in de Assemblee.

Minister Ramdin is aldus Doekhie degene die discriminatie op basis van geloofovertuigingen stimuleert. Hij adviseert de president daarom om de situatie rondom minister Ramdin en Jeruzalem goed te gaan bekijken en waar nodig de dingen die mis gaan in het land op te pakken, voordat er een politieke straf aan verbonden zal zijn. Dit, behalve het feit dat bepaalde zaken juridisch ook al aangevochten kunnen worden, aldus Doekhie.

GW

error: Kopiëren mag niet!