Beperkte dienstverlening voor studenten op de Anton de Kom Universiteit

Studenten en docenten werden voor de zoveelste keer verrast door een staking die werd aangekondigd door de leden van de technische en administratieve dienst op de Anton de Kom Universiteit van Suriname, AdeKUS.

Geblokkeerde ingang van het complex

De leden die samen het “tappers bestaan” van AdeKUS vormen, hebben woensdagochtend de ingang van de universiteit gebarricadeerd. Niemand kon hierdoor het terrein van de universiteit met hun voertuig op rijden. De leden zijn ontevreden over de manier van handelen van het universiteitsbestuur. De bond bij wie de mensen aangesloten zijn, heeft alle leden op laten roepen en samen hebben ze de hefbomen omlaag gehaald en ze hielden onmiddellijk een bijeenkomst om de pijnpunten van de leden aan te kaarten. Het bestuur werd gevraagd om voor de zoveelste keer te reageren op kwesties waarmee de leden zitten. Jammer genoeg werden, ze zoals de vorige keer, verwezen naar vicepresident Ronnie Brunswijk. De leden vinden het jammer, dat het elke keer de vice-president moet zijn die ze helpt met hun problemen.

Gesloten administratie bureaus

Door de staking van de bond zijn alle administratieve diensten gesloten. De dienstverlening naar de studenten is dus ook stop gezet en dit is natuurlijk erg lastig voor de studenten die naar de universiteit moeten om hun administratieve zaken in orde te maken.

Ook de afdeling Studentenzaken waar men terecht kan voor zaken over hun status op de universiteit is tot nader order gesloten. De leden beginnen altijd met een rustige vorm van actievoering. In het begin is het altijd eerst gewoon werken tot tien uur in de ochtend, maar naarmate het erger wordt sluit de bond alle instanties waar personen zijn die aangesloten zijn bij de bond. En dat is dit keer zo, vanaf 30 mei is een algehele staking aangekondigd. Zelfs de bibliotheekmedewerkers zijn aan het staken, dus er is ook geen ruimte om de nodige literatuur in te kunnen zien.

Gevolgen van barricade

Vanwege de barricade zijn de docenten die les zouden moeten geven verplicht hun voertuig helemaal voor de hefbomen te parkeren en dan te lopen naar de leslokalen. Vaker is vanwege de hoeveelheid faculteiten de parkeerruimte voorin vol. 

Studente Deborah van de Faculteit der Maatschappij Wetenschappen komt helemaal uit Commewijne en vind het erg lastig dat ze bij aankomst moet aanhoren dat er geen diensten worden verleend aan studenten. “Ik kom van zover om aan te horen dat ik niet word geholpen?”, vraagt ze zichzelf af met en blik van teleurstelling. De jonge heer Ricardo die studeert aan de Faculteit der Technologische Wetenschappen zegt, dat hij vernam van de docent dat er geen praktische colleges verzorgd zullen worden, omdat docenten niet toegelaten worden tot het complex. 

De dienstverlening naar de studenten toe wordt op verschillende manieren stopgezet. Voor de faculteiten die nog tentamens moeten uitschrijven wordt het ook lastig om weer een andere datum te vinden. 

Dit is de zoveelste keer dat de studenten zonder dienstverlening komen te zitten. De studenten hopen dat er zo spoedig mogelijk een duurzame oplossing kan komen voor de problemen van de “tappers”, zodat ze weer optimaal kunnen genieten van de nodige dienstverlening.

GW

error: Kopiëren mag niet!