Verscherpte handhaving op het water

De afdelingen Maritiem Paramaribo en het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) hebben dinsdag 31 mei tijdens een gezamenlijke patrouille op de Surinamerivier, diverse vaartuigen, waaronder SK-vaartuigen en schoeners, gecontroleerd. Deze controles vloeien voort uit het Zero Tolerance veiligheidsbeleid welke het Korps Politie Suriname (KPS) onlangs heeft afgekondigd, zo meldt het KPS woensdag 1 juni.

Braziliaanse schoeners

Tijdens controle van een Braziliaanse schoener van het type Sonic werden zes bemanningsleden aangetroffen die Suriname zonder een geldig paspoort waren binnengekomen. De kapitein van het vaartuig werd gesommeerd om terstond het land te verlaten met de bemanning. 

De Braziliaanse schoeners die nabij de Wijdenboschbrug niet volgens de regelgeving van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) ten anker waren, werden ook gedirigeerd naar de aangewezen ankerplaats nabij de monding van de Surinamerivier. 

Ook de passagiersvaartuigen te Waterkant en Meerzorg werden gecontroleerd op naleving van de veiligheidsvoorschriften.

error: Kopiëren mag niet!