Vermiste onderinspecteur van politie dood in kofferbak van zijn auto aangetroffen

De politie heeft dinsdagavond 31 mei het lichaam van de gewezen onderinspecteur van politie, Payton Tosari (30), in de kofferbak van zijn voertuig in de Trombonestraat ter hoogte van de Orgelstraat aangetroffen, zo meldt het Korps Politie Suriname woensdagmiddag 1 juni.

De familie van de overledene had eerder op die dag aangifte van vermissing bij de afdeling Kapitale Delicten gedaan. Volgens de familie was Payton Tosari maandag 30 mei omstreeks 09.30 uur van huis vertrokken met onbekende bestemming. Telefonisch contact met hem lukte niet, omdat zijn mobiele telefoon was uitgeschakeld.

Door het Command Center werd een algemene oproep geplaatst voor de verschillende eenheden op het veld. Na een ingesteld onderzoek door de politie werd de auto van Tosari omstreeks 19.55 uur op bovenvermelde locatie onbeheerd aangetroffen. Bij nader onderzoek in de auto werd het lichaam van Payton Tosari in de kofferbak van zijn auto gevonden. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast. 

Het vermoeden bestaat dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven is gebracht. Het wapen van de overledene is inmiddels terecht.

De afdeling Kapitale Delicten heeft in deze zaak de 27-jarige verdachte R.B. aangehouden, die na afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) in verzekering is gesteld. Het is niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen in deze zaak zullen worden verricht.

Het lichaam van Payton Tosari is in opdracht van het OM ter obductie in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!